miercuri, 15 iunie 2011

... si a fost TIFF 2011

Au trecut trei zile de cand m-am intors de la TIFF, un adevarat festin cinematografic. Organizare de nota 10 si filme bune cu nemiluita. Cateodata mi-as fi dorit sa fiu in trei cinematografe in acelasi timp, daca ar fi fost posibil. Totusi, in ultimele doua zile ale festivalului, lipsa oboseala si-a spus cuvantul. Ce e mult e mult, dar abia astept editia de anul viitor. Sper sa fie totul bine, sa ma ia veverita cu ea si anul viitor :)

Mai jos aveti cateva recomandari din cele 17 filme pe care am reusit sa le vad in 6 zile. Sunt convins ca am ratat multe filme bune, dar este imposibil sa le vezi pe toate.

1. I SAW THE DEVIL (Coorea de Sud, 2010)


De departe este filmul meu preferat. Un thriller absolut captivant din minutul 1 pina in minutul 141. Unul dintre cele mai bune din acest gen... EVER. Nu stiu ce sa mai zic despre el, doar ca trebuie sa il vezi ca sa crezi :)

2. OXYGEN (Belgia, 2010)


Cu fibroza chistica nu te joci… sau poate ca da. O poveste despre cum poti sa te indragostesti de viata printre paturi de spital. A crezut ca nu mai are nimic de pierdut dar s-a inselat. A renuntat la viata dar viata nu a renuntat la el.

3. SIN RETORNO (Argentina, Spania, 2010) (Castigator al trofeului Transilvania pentru cel mai bun film)



Remuscarile si constiinta incarcata trebuie infruntate direct si intelese, nu ascunse. Un om nevinovat a facut inchisoare pentru crima lui, iar acum s-a intors sa il puna fata in fata cu tatal celui pe care l-a ucis dintr-un moment de neatentie.

Alte filme care nu ar trebui sa le ratezi:

RABBIT HOLE (Nicole Kidman face un rol pe masura celui din DOGVILLE)


INNOCENT SATURDAY (Un film cat o supradoza de adrenalina... despre catastrofa nucleara de la Cernobil) Scuze, nu am gasit un trailer in limba engleza.


THE FLOOD (Trebuie sa faci cumva sa il vezi MUSAI!!!)



SHE MONKEYS (Ea este doar o fetita care vrea sa fie femeie cat mai repede si pentru asta face tot ce poate)



ANO BISIESTO (O jurnalista, suferinta, un calendar, mult sex... si merita vazut)


PRINCIPII DE VIATA (Un film romanesc de rasu' plansului... si pe care trebuie sa il vezi)


LA VIDA UTIL (Asta imi aminteste ca nu demult au desfintat cinematograful ARTA pentru simplu fapt ca nu e profitabil. Ingropa-v-ati in bani!)



Spor la cautari si ENJOY!

Noa binie uite... era sa uit de intalnirea cu MO, F.O.C.A. si cei 4 oameni din spatele celor doi bestiali roboti. VEZI AICI ce s-a intamplat p'acolo

Niciun comentariu: